advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Buiten sporten helpt Horster sportschool overleven

Sportscholen mogen vanwege de coronamaatregelen pas op 1 september hun deuren weer openen. Patrick Bierens van Anco Lifestyle Centre in Horst heeft een oplossing gevonden om toch voor die tijd open te kunnen: buiten sporten.

Het idee om buiten een fitness-opstelling te maken, komt voort uit de beslissing van het kabinet dat sportscholen pas in september weer open mogen. Volgens Bierens was zijn sportschool klaar om volgens protocol open te gaan en kwam het nieuws hard aan dat zij gesloten moesten blijven. "De noodzaak was duidelijk, we moeten open anders redden we het niet", vertelt hij.  

Ondernemers
De sportschoolhouder kwam na een paar slapeloze nachten op het idee om Horster ondernemers te vragen om hulp. Bierens: "Ik pakte de telefoon op en ben gaan bellen naar een verhuurbedrijf voor een tent, een hekwerk van een ander bedrijf, en voordat ik het wist stond alles buiten opgesteld om veilig te sporten door de hulp van de verschillende ondernemers uit de gemeente."

Buitenlucht
Binnen sporten is volgens de informatiesite van de Rijksoverheid nog niet toegestaan, omdat bij het sporten aerosolen vrijkomen; dat zijn hele kleine vochtdruppeltjes in de lucht. Binnen vormen deze een risico voor de verspreiding van het virus en daarom mag voorlopig alleen in de buitenlucht gesport worden, wat voor Anco een mooie oplossing lijkt te zijn.

Buitensporters
Bierens zegt dat er eerder plannen op tafel lagen om tien sporters per afdeling toe te laten, maar het maximum aantal buitensporters is volgens de regels opgeheven tot onbeperkt. Wel wil hij het eerst met kleinere groepen testen om te kijken wat werkt en wat niet.

Laat je reactie achter