advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Martien van Dam

Brand De Peel breidt uit; woningen Griendtsveen en Liessel ontruimd

Het kost de hulpdiensten erg veel moeite om de brand in De Peel tussen Griendtsveen en Deurne onder controle te krijgen. De brand heeft zich verder uitgebreid; woningen in Griendtsveen en Liessel zijn uit voorzorg ontruimd.

De bewoners van de ontruimde huizen worden opgevangen in het gemeentehuis van Deurne. Daar wordt bekeken waar zij komende nacht kunnen verblijven. Door de onvoorspelbaarheid van de wind is het voor de brandweer moeilijk om het vuur onder controle te krijgen. De brand is maandagmiddag rond 12.45 uur ontstaan.

A67 afgesloten
Vanwege rookoverlast is de A67 in beide richtingen dicht. Richting Venlo is dit tussen knooppunt Leenderheide en Liessel. Richting Eindhoven tussen knooppunt Zaarderheiken en Someren. Verkeer wordt omgeleid via de A2, N276 en A73. Het is niet bekend hoe lang de snelweg afgesloten blijft.

Martien van Dam

'Stoplijn'
Dinsdag hebben de hele dag vier blushelikopters van de luchtmacht geholpen bij de bestrijding van de brand. Dinsdagavond is ook de hulp van de landmacht ingeroepen. Zij helpen met het creëren van een ‘stoplijn’, zodat de brand niet verder kan. Ook is er een team uit Overijssel op de grond in het gebied aanwezig dat gespecialiseerd is in bos- en heidebranden.

Vuur bestrijden
Door de harde wind is het voor de brandweer nauwelijks mogelijk om het vuur vanaf de grond te bestrijden. Op die plekken kan alleen geblust worden met de blushelikopters. Zij hebben tot ongeveer 21.00 uur kunnen blussen. Daarna werd het donker en was langere inzet niet mogelijk. De brand duurt nog zeker de hele nacht en zal ook nog de hele nacht voor rook- en geuroverlast zorgen. 

Bekijk hieronder de reportage over de natuurbrand bij Griendtsveen uit Het Nieuws van dinsdag:

Laat je reactie achter