advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

De eerste!

Omroep Horst aan de Maas-directeur Evert Cuijpers schrijft in zijn blog over de start van de nieuwe omroep.

In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag werd Omroep Reindonk omgedoopt tot Omroep Horst aan de Maas. Tastbaar waren meteen al het nieuwe logo, een nieuwe huisstijl en een nieuw geluid op de radiozender. Nieuw was ook de nieuwe website (www.omroephorstaandemaas.nl) die meer op nieuws is gericht dan ooit tevoren. Vandaag komt daar iets bij; de eerste nieuwsuitzending op TV, want dat mag u voortaan iedere werkdag van ons verwachten.

Onze basis zit verpakt in een rijke en roerige geschiedenis van 22 jaar Reindonk waarin vele vrijwilligers vol passie hebben meegebouwd aan een mooie fundering. Daar voegen we nu dus professionele onafhankelijke journalistiek aan toe en samen met vrijwilligers, beroepskrachten en partners gaan we vanaf nu verder bouwen aan een bestendige en boeiende omroep. We zullen morgen echter nog geen CNN zijn. En overmorgen ook niet omdat we sowieso geen CNN wíllen zijn. We willen Omroep Horst aan de Maas zijn. Een omroep voor zestien prachtige kernen met nieuws en variaprogramma’s over jullie identiteit. Dát is Omroep Horst aan de Maas.

Vanuit de waakhondfunctie die journalistiek kenmerkt, gaan we zeker thema’s op de agenda plaatsen. Nieuws maken we echter niet. Wij doen aan nieuwsgaring en voegen daar duiding aan toe, maar het nieuws wordt door jullie zelf gemaakt. Door de inwoners van Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Griendtsveen, Horst, Melderslo, Hegelsom, Meterik, Sevenum, America, Evertsoord en Kronenberg dus. Wij zijn erg benieuwd naar waar wij de komende jaren in het Nieuws allemaal verslag van mogen doen, waarvan vandaag dus de eerste uitzending. Maak er vooral iets moois van!

Evert Cuijpers
Directeur Omroep Horst aan de Maas

Laat je reactie achter