Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Bieb dicht, maar boeken lezen kan wel

De vestiging van BiblioNu in Horst is zeker tot en met 28 april gesloten vanwege de coronacrisis.
Boeken lenen in de bieb gaat dus niet, maar BiblioNu laat weten dat er wel andere manieren zijn om aan het lezen te blijven.

Online lezen
Leden van de bibliotheek kunnen via onlinebibliotheek.nl gebruik maken van e-books en luisterboeken.  De LuisterBieb-app is uitgebreid met ruim 110 luisterboeken. Deze zijn ook te beluisteren door niet-leden.

VakantieBieb
Binnenkort opent ook de VakantieBieb, met daarin 100 e-books voor jeugd en volwassenen. Met de ThuisBieb-app hebben ook bibliotheekleden zonder toegang tot digitale content toegang tot e-books.

Voorleesfilmpjes
Op biblionu.nl staan voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot  6 jaar. “De filmpjes zorgen voor een leuke afleiding, ze prikkelen de zintuigen en nemen de kinderen mee in een bijzonder verhaal”, zegt de bieb.

Digitaalhuis
Via het digitaalhuis kunnen mensen van thuis uit zichzelf ontwikkelen op diverse vlakken. Zoals digitaal zaken doen met de overheid, leren omgaan met de computer en Nederlands leren. Ook is er informatie te vinden op job gebied en over geldzaken en thuis fit blijven.

BiblioNu laat ook weten dat alle geleende materialen automatisch worden verlengd nu de bieb gesloten is.
advertentie Banner-centraal Driessen Groep

Lees ook deze artikelen