advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Bibliotheek: 'Liever geen lening voor transitiebijdrage'

De Horster bibliotheek staat niet achter het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de transitiebijdrage te splitsen in een deel subsidie en deel lening. De lening is gekoppeld aan een taakstelling, die de gemeente heeft gesteld in het kader van het behalen van samenwerkingsvoordeel met partners uit het Gasthoês.

“We zijn inmiddels in gesprek met de partners uit het Gasthoês en vooruitlopend op de zaak zijn we bezig om een antwoord te formuleren naar de gemeente, rondom de taakstelling om synergievoordeel te behalen en in welke vorm. Er wordt door de gemeente uitgegaan van een bedrag van 70.000 euro dat bespaard zou kunnen worden. Waarmee is ons onduidelijk", aldus bibliotheek directeur-bestuurder Fons Steggink.


Kwaliteitsimpuls
De transitiebijdrage is volgens Steggink vooral bedoeld om een kwaliteitsimpuls te geven om bibliotheekwerk van deze tijd te kunnen aanbieden. "Gemeente Venray heeft aangegeven een beschikking te geven van 30.000 euro als Horst aan de Maas ook meedoet. Het college heeft daarop antwoord gegeven dat ook zij 30.000 euro subsidie willen geven en 30.000 euro in de vorm van een lening. BiblioNU is uitgegaan van 60.000 euro per gemeente." Volgens de bibliotheek directeur-bestuurder gaat de gemeente Venray over de tweede 30.000 euro na besluitvorming van de raad van Horst aan de Maas met BiblioNu in gesprek.


De gemeenteraad van Horst aan de Maas neemt tijdens de raadsvergadering van dinsdag 2 juni een besluit over het collegevoorstel.

Laat je reactie achter