advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Bewustwordingsacties moeten afvalprobleem Mussenbuurt verhelpen

Bewoners van de Horster Mussenbuurt hebben al jaren te maken met afvaldumpingen in de wijk. Woensdag hielden het wijkcomité en de gemeente een actiemiddag in de buurt om aandacht te vestigen op het probleem.

Mensen die in de Zwaluwstraat of aan het Merelplein wonen, zijn eraan gewend: de bergen afval die er worden gedumpt nemen regelmatig proporties van een kleine vuilnisbelt aan. Op verzoek van wijkcomité Mussenbuurt komt er nu actie. Er moet bewustzijn komen over de ernst van het probleem.

Acties
Een boom op een bekende dumplocatie kreeg woensdagmiddag een bord met daarop aanwijzingen over wat te doen met huisvuil. Daarnaast ging er bij 300 huishoudens een brief met instructies door de brievenbus en krijtten kinderen een afvalkunstwerk. Het zijn acties waarmee wordt gewerkt aan bewustwording onder bewoners van deze gemengde wijk. Wethouder Roy Bouten schrok onlangs van de grootte van het afvalprobleem in de buurt. Hij trof tijdens een bijeenkomst met het wijkcomité een enorme bult afval aan. "Het was een berg van wel zes bij vier meter groot. We moeten wekelijks of tweewekelijks langs om het op te ruimen."

Medebewoners
Volgens Trees Poels van het wijkcomité is er wel sociale controle in de wijk, maar tasten welwillende bewoners in het duister over wie verantwoordelijk zijn voor de dumpingen. Vermoedelijk zijn dit grotendeels medebewoners die onwetend zijn omdat ze bijvoorbeeld de taal niet spreken, of mensen die lak hebben aan de regels. Bouten: "Meestal gebeurt het 's nachts. Dus dan zijn het mensen die weten dat het niet mag, maar geen boodschap hebben aan het leefgenot van hun buren."

Met de acties van woensdag hoopt de gemeente een positief effect in de wijk teweeg te hebben gebracht. Als de dumpingen doorgaan en de gemeente komt erachter, dan worden er boetes uitgedeeld. 

Laat je reactie achter