Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Bewegen en informeren op Alzheimer-middag in America

America Dementievriendelijk streeft ernaar om mensen met dementie zo lang mogelijk hun plek in het kerkdorp te laten behouden.
Tijdens informatiebijeenkomsten wordt verteld wat er gebeurt in de hersenen van mensen met dementie en worden tips gegeven hoe om te gaan met mensen met dementie. In het Beukenhof in America is er zaterdag een speciaal programma vanwege Wereld Alzheimerdag.

Erbij horen
‘Erbij horen’ is zo vreselijk belangrijk en voorkomt sociaal isolement volgens America Dementievriendelijk. “Dat lukt het best wanneer Americanen zich bewust zijn van het feit dat mensen met dementie in het dorp of in hun straat wonen. Het helpt zeker wanneer leden van bijvoorbeeld een vereniging zich bekommeren om een ander lid met een beginnende dementie."

Taboe
Volgens Alzheimer Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Uit een groot internationaal onderzoek blijkt dat mensen met alzheimer er lang niet altijd voor uitkomen dat ze lijden aan de ziekte. Dat komt omdat er nog altijd een taboe op dementie heerst. Dit zorgt ervoor zorgt dat patiënten niet altijd de juiste zorg krijgen.

Beukenhof
De informatiebijeenkomst In het Beukenhof in America duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Professionals van Fysiotherapie Westsingel, die ook in ’t LaefHoês werkzaam, zijn geven met kleine oefeningen instructie voor verantwoord bewegen. Ook Hulp bij Dementie, Alzheimercafé Horst en een Mantelzorgmakelaar zijn aanwezig om informatie te geven.

advertentie Banner-centraal Expert

Lees ook deze artikelen