advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Bevers zorgen voor overlast en schade in Sevenum

Een beverfamilie houdt de gemoederen in de Groote Molenbeek in Sevenum flink bezig. De dieren zorgen daar voor overlast en schade.

"Op de meeste plekken laten we ze ongestoord hun gang gaan, maar hier zit je middenin een landbouwgebied. De bever bouwt een dam en daardoor is de waterstand hier hoog, met als gevolg dat de akkers in de buurt vol met water lopen", vertelt Wilmar Swinkels van Waterschap Limburg. Toch is de bever niet alleen slecht voor het gebied. De door het dier gebouwde dam zorgt namelijk voor een nieuw leefgebied voor bijvoorbeeld libellen, kikkers en padden.

Prettig leefgebied
Volgens het waterschap is de toename van het aantal bevers een teken dat de sloten en beken in het gebied goed onderhouden worden. Ook heeft de bever in de Groote Molenbeek geen natuurlijke vijand en daardoor een prettig leefgebied. Waterschap Limburg probeert de schade die de beverfamilie aanricht zoveel mogelijk te beperken. Swinkels: "We proberen om de bever te storen door het stelselmatig omlaag brengen van de dam. Ook halen we soms een burcht weg. Als het echt niet anders kan, worden de dieren afgeschoten."

Laat je reactie achter