advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Basisschool Horst dicht vanwege corona-uitbraak

Basisschool De Doolgaard in Horst heeft vrijdag de deuren gesloten vanwege een groot aantal besmettingen onder leraren en leerlingen. Volgens directrice Angelique Weijers is de uitbraak in de onderbouw ontstaan.

De school is sinds vrijdagmiddag dicht. Weijers wil niet uitweiden over het aantal besmettingen. "Maar sinds het virus in de onderbouw aanwezig is, is het aantal enorm opgelopen." Uiteindelijk was de situatie op De Doolgaard niet meer houdbaar. "We moesten steeds meer groepen naar huis sturen. Daarom is in overleg met de GGD en Dynamiek Scholengroep besloten om de deuren tot en met 11 april te sluiten."

Digitaal onderwijs
Na Pasen krijgen de kinderen van de Horster basisschool weer tijdelijk digitaal onderwijs. "Dat is heel vervelend voor de ouders. Voor hen wordt het weer een hele opgave met de kinderen thuis." Weijers geeft aan dat er onder ouders veel begrip is voor de situatie.

Hoe de corona-uitbraak zich binnen de school heeft kunnen verspreiden, weet Weijers niet. "Er is continu bron- en contactonderzoek gedaan. Daarin zijn moeilijk relaties te leggen."

Laat je reactie achter