advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Basisscholen Dobbelsteen en Horizon samen verder als De Ezelsbrug

De Sevenumse basisscholen De Dobbelsteen en De Horizon gaan in het nieuwe schooljaar samen verder onder de naam De Ezelsbrug. In augustus vindt er een fusie plaats tussen de twee scholen.

De andere basisschool in Sevenum, De Krullevaar, blijft wel zelfstandig doorgaan.

Teruglopende geboortecijfers
In november kondigde directeur Judith Geurts van De Dobbelsteen en De Horizon de fusie aan. Reden: de teruglopende geboortecijfers in Sevenum. Ook biedt de fusie volgens haar kansen voor een verbetering van het onderwijs. De kinderen van beide scholen hebben de afgelopen tijd nieuwe namen bedacht. Uit alle 167 voorstellen is De Ezelsbrug als naam voor de fusieschool gekozen.

Nieuw pand
De komende jaren krijgen de kinderen onderwijs op twee locaties. De groepen één tot en met vijf gaan naar De Dobbelsteen en de groepen zes tot en met acht krijgen les op De Horizon. Het is de bedoeling dat er in 2024 gestart wordt met de bouw van een nieuw pand op de huidige plek van De Horizon. Vanaf dan moet het basisonderwijs in het dorp verzorgd worden vanaf één locatie aan Den Eigen, waar De Krullevaar en De Horizon nu al gevestigd zijn. De (ver)bouwkosten bedragen zo'n 5 miljoen euro.

Laat je reactie achter