Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

'Neuzen gebruikers Gasthoês staan dezelfde kant op'

Dat de bouwhelmen, sloophamers en graafmachines terug zijn bij ‘t Gasthoes in Horst, heeft alles te maken met het naderen van de volgende bouwfase.
De verbouwing van het gemeenschapsgebouw staat op het punt de sloopfase voor de renovatiefase in te ruilen. 

"Bijna alles aan de binnenkant is gestript", zegt interim-directeur Janneke Rijksen. Zij komt van een adviesbureau en is in juli aangesteld om het exploitatietraject richting oplevering te organiseren. Op dit moment is ze in gesprek met alle 45 gebruikers van het pand. Die gesprekken lopen volgens haar positief. Rijksen: "Alle neuzen staan dezelfde kant op." 

De belangrijkste opdracht van Rijksen is het bewerkstelligen van een goede verdeling van de ruimtes van 't Gasthoês tussen de verenigingen. Een opgave daarbij is om die verenigingen ook nog eens met elkaar samen te laten werken. "Iedereen heeft natuurlijk wel gewoon zijn eigen activiteit op gezette dagen en tijden, maar het concept is wel dat je met elkaar activiteiten probeert te ontplooien."

Rijksen rekent op een voorspoedig traject richting de oplevering. Een nieuwe bouwstop vanwege het ontbreken van bouwmaterialen sluit ze uit. 
advertentie Banner-centraal Lumar Verhuur