advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Agenten en verdachte gewond bij schietpartij: A73 dicht

Op de snelweg A73 zijn in de nacht van zondag op maandag drie agenten gewond geraakt. Ze werden tijdens het vervoer van een verward persoon mishandeld in hun politieauto. De verdachte probeerde vervolgens te vluchten en werd door de agenten neergeschoten. Het incident gebeurde rond 3:45 uur op de snelweg ter hoogte van Horst.

Volgens 1Limburg wilden de agenten een verward persoon naar een zorginstelling overbrengen. De persoon verzette zich daarbij hevig. Volgens een politiewoordvoerder zou daarbij een worsteling zijn ontstaan in de politieauto. De twee agenten werden daarbij zwaar mishandeld. Ze besloten daarop de politieauto op de vluchtstrook van de A73 ter hoogte van Horst te parkeren.

Op de vlucht

De persoon probeerde vervolgens te vluchten door de snelweg over te steken. "De agenten waren vervolgens genoodzaakt op de persoon te schieten", laat een politiewoordvoerder weten. De verdachte raakte daarbij gewond.
Bij de arrestatie van de verdachte raakte vervolgens nog een agent gewond.

Ambulance

De verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zijn situatie is stabiel. De drie agenten worden in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond behandeld aan hun verwondingen. De ernst van hun verwondingen is niet bekend.

Snelweg dicht

De A73 is ter hoogte van Horst in beide richtingen dicht. Er wordt onderzoek verricht door de politie en de Rijksrecherche. Volgens een politiewoordvoerder gaat de afsluiting nog enkele uren in beslag nemen.

Rijkswaterstaat heeft borden geplaatst en een omleiding ingesteld. Verkeer tussen Nijmegen en Venlo wordt geadviseerd om te rijden via Eindhoven. Door het hoogwater in de regio is de N271 afgesloten en is lokaal omrijden lastig.

Laat je reactie achter