Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Acht woningen Grubbenvorst gesloopt

Aan Doolingsbemden in Grubbenvorst worden acht huurwoningen gesloopt. De bewoners zijn hierover dinsdag ingelicht door Wonen Limburg.
Volgens de woningcorporatie zijn de huizen verouderd en kennen ze technische beperkingen. Zo zitten er scheuren in de muren en plafonds. Zowel de gemeente als Wonen Limburg denkt dat de scheurvorming niet definitief te stoppen is. Daarom gaan zij over tot sloop van de panden. "Het nieuws was voor de bewoners natuurlijk even schrikken, maar er is wel begrip voor de situatie", zegt Esther Blom van Wonen Limburg.

Nieuw onderkomen
Het is de bedoeling dat de bewoners van de betreffende woningen uiterlijk 1 januari 2021 verhuisd zijn naar een nieuw onderkomen. "De komende weken gaan we individueel met hen in gesprek", aldus Blom. De Grubbenvorsternaren die hun huis uit moeten, krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Dat is wettelijk bepaald.

Nieuwbouw
Wonen Limburg heeft het plan om op termijn op Doolingsbemden acht tot tien duurzame woningen terug te bouwen. Het is nog niet bekend hoe die huizen eruit gaan zien en op welke termijn er nieuwbouw plaatsvindt.
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur