ABC Restaurant presenteert plannen om open te gaan

ABC in Sevenum heeft burgemeester Ryan Palmen laten zien hoe het megarestaurant de deuren weer kan openen op korte termijn.

Vanaf 1 juni mogen restaurants weer open, maar niet als vanouds. Er mogen slechts 30 personen per eetgelegenheid aanwezig zijn, inclusief personeel.

Vierkante meters
Eigenaar Ronald Hoppzak vindt dat de overheid moet kijken naar het aantal vierkante meters en niet naar het aantal personen. “Het doel is anderhalve meter waarborgen en dat valt gelijk met het aantal vierkante meters”.

Veiligheidsregio
De burgemeester heeft bij ABC verschillende tafelopstellingen gezien en geeft aan de situatie van Hoppzak te begrijpen. “Ik zie niet in waarom dit niet zou kunnen”, zegt Palmen. Hij gaat het plan nu voorleggen aan de veiligheidsregio.

Fun & Entertainment Center
De andere concepten die in het gebouw van het ABC-restaurant zijn gevestigd, zijn ook nog gesloten. Ook daarvoor heeft Hoppzak plannen om weer open te kunnen. Matel Play is een themapark waarvoor volgens de eigenaar dezelfde regels zouden gelden als voor attractieparken. Het Portal Action House lijkt nog niet open te kunnen op korte termijn omdat dit valt onder binnensporten. Daarvoor gelden dezelfde regels als voor sportscholen, die pas op 1 september open mogen.

Laat je reactie achter