advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Aantal WW-uitkeringen daalt verder

Het aantal inwoners van Horst aan de Maas dat een WW-uitkering ontvangt is in oktober verder gedaald. Kregen in september nog 801 inwoners een uitkering van het UWV, vorige maand waren dat er 776.

Dit is een daling van 3,1 procent. Het aantal ligt veel hoger dan in oktober 2019; toen ontvingen slechts 661 inwoners een WW-uitkering. 

Limburg
Horst aan de Maas volgt hiermee de provinciale trend. Eind oktober 2020 telde de provincie Limburg 18.680 WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen in Limburg daalde in oktober met 640 (-3,3%) ten opzichte van een maand eerder. Het is voor de derde maand op rij dat het aantal WW-uitkeringen daalt. 

Werkloosheid
De ontwikkeling in het aantal WW-uitkeringen wordt veroorzaakt door mensen die werkloos worden en recht hebben op de uitkering van het UWV. Maar ook andersom geldt: mensen die een baan vinden, krijgen geen WW meer. Dan is er nog een groep die vanuit de WW in de bijstand komt, omdat de opgebouwde maanden in de WW voorbij zijn. Gemeenten betalen de bijstanduitkeringen van mensen. 

Laat je reactie achter