Aantal nieuwe coronabesmettingen fors gedaald

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Horst aan de Maas is ten opzichte van vorige week fors gedaald. In een week tijd zijn er 115 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 158.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de gemeente staat nu op 921.

Geen ziekenhuisopnames
Er zijn afgelopen week geen coronapatiënten uit Horst aan de Maas in het ziekenhuis opgenomen. Ook zijn er geen personen uit de gemeente aan de gevolgen van het virus overleden; het aantal overledenen blijft staan op 28.

R onder 1 gezakt
Ook landelijk zet de afvlakking door. In heel Nederland zijn er afgelopen week 43.624 mensen positief getest, terwijl dat er een week eerder nog 64.036 waren. Het R-getal is voor het eerst in deze tweede coronagolf onder de 1 gezakt. Alleen als het zogenoemde besmettingsgetal R onder de 1 zakt, neemt de verspreiding van het virus af.

Bibliotheken, bioscopen en musea weer open
Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid kunnen vanaf volgende week bibliotheken, bioscopen en musea weer open. Aanstaande dinsdag geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie over de duur van de huidige beperkingen. De Jonge waarschuwt bij de NOS voor te veel optimisme: "We moeten eerst de daling vasthouden en waakzaam blijven, want het aantal van 4.700 nieuwe besmettingen per dag is nog veel te hoog."

Laat je reactie achter