advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Aantal inwoners met bijstandsuitkering groeit

Het aantal inwoners van Horst aan de Maas dat een bijstandsuitkering van de gemeente krijgt, loopt sinds juni op. Per 1 september waren het er 328.

De gemeente betaalde in mei nog aan 320 inwoners een uitkering. De coronacrisis is voor een deel verantwoordelijk voor de stijging. 

Werkloosheid
Inwoners die hun baan verliezen, komen vaak eerst in de WW terecht. Mensen die geen recht (meer) hebben op een WW-uitkering van het UWV, moeten bij de gemeente aankloppen voor bijstand. De verwachting is dat dit aantal de komende maanden nog verder gaat oplopen. Het aantal inwoners in de bijstand dat uitstroomt in een baan, is minder dan het aantal nieuwe instromers. "Uitstroom realiseren we zeker, echter per saldo loopt ons bestand wat op", zegt de gemeente daar desgevraagd over.

WW
Het UWV maakte donderdag de maandelijkse werkloosheidscijfers bekend. De instantie ziet in augustus (830) een daling van het aantal WW-uitkeringen in Horst aan de Maas ten opzichte van juli (868). Daarvan heeft een deel weer werk gevonden, maar er zijn ook inwoners die van de WW-wet in de bijstand zijn terechtkomen. 

Corona is daar overigens niet de enige reden van, zegt de gemeente. "Voor een deel is dit te wijten aan de effecten van de coronacrisis, voor een deel betreft dit mensen die normaliter ook in de uitkering terecht gekomen zouden zijn."

Laat je reactie achter