advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Aantal coronabesmettingen stijgt weer

Het aantal coronagevallen in Horst aan de Maas is afgelopen week weer toegenomen. Vorige week kregen 17 inwoners een positieve testuitslag; afgelopen week waren dat er 39.

Het RIVM meldt geen nieuwe ziekenhuisopnames met betrekking tot corona. Wel is er afgelopen week één Horsternaar aan de gevolgen van het virus overleden.

Landelijke daling
Landelijk was er juist sprake van een daling van het aantal besmettingen. 15.976 Nederlanders werden afgelopen week positief getest op corona. Een week eerder ging het nog om 17.890 personen. Ook het aantal ziekenhuis- en ic-opnames is afgelopen week gedaald. Afgelopen week werden 355 personen in het ziekenhuis opgenomen. Daarvan belandden 75 mensen op de ic.

Versoepelingen
Naar verwachting kondigt het kabinet dinsdagavond tijdens een nieuwe persconferentie verdere versoepelingen aan. Zo zijn evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen vanaf 25 september weer toegestaan, met 75 procent van de zaalcapaciteit. Voorwaarde is wel dat bezoekers bij binnenkomst kunnen laten zien dat zij gevaccineerd of negatief getest zijn. Ook in de horeca wordt die toegangsregel ingevoerd.

Laat je reactie achter