advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Aantal besmettingen daalt weer

Waar het aantal besmettingen in Horst aan de Maas in verhouding vorige week nog hoog was, is er nu sprake van een forse daling. Afgelopen week zijn 26 personen positief getest op het coronavirus.

Vorige week waren dat er nog 61. Daarmee stond Horst aan de Maas tijdelijk in de top tien van gemeenten met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. Door de forse daling is dat niet langer het geval.

Geen ziekenhuisopnames
Verder blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM dat er afgelopen week geen Horsternaren met corona in het ziekenhuis zijn opgenomen. Eén persoon is aan de gevolgen van het virus overleden.

Landelijke daling
Ook in de rest van het land zet de daling door. 5.714 Nederlanders zijn afgelopen week positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 36 procent minder dan een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw gedaald, met 35 procent.

Deltavariant
Het RIVM voorspelt dat de deltavariant (Indiase variant) van het virus snel terrein wint in Nederland. Binnen een aantal maanden zijn alle andere varianten volgens het instituut verdrongen.

Laat je reactie achter