advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

'Aanplanten bos geen oplossing voor geluidsoverlast Toverland'

De geluidsoverlast die inwoners van Kronenberg ervaren van Toverland, gaat niet worden weggenomen door het aanplanten van bos tussen de kern en het pretpark. Volgens de gemeente is er geen wetenschappelijk bewijs dat dit een positief effect heeft.

Het was een onderwerp van gesprek op de bijeenkomst van 21 september tussen onder meer inwoners en gemeente: de aanleg van nieuw natuurgebied als compensatie voor de bomenkap die het afgelopen jaar in Kronenberg plaatsvond. Er werden bomen gerooid voor de komst van een eventingroute voor Grandorse, tot woede van inwoners die nergens van wisten.

Geluidsoverlast
Om Kronenbergers tegemoet te komen komt er nieuw natuurgebied tussen de hippische zone en het dorp. Er was tijdens de bijeenkomst ook een suggestie om bos aan te planten in het gebied richting Toverland. Het idee daarachter is dat bomen het volume uit het pretpark beperken. Omwonenden klagen al langer over harde muziek en vuurwerk bij Toverland. De gemeente vindt dit echter niet zinvol. "Wetenschappelijk is aangetoond dat beplanting maar een zeer beperkte positieve bijdrage levert aan de afname van  geluidsoverlast", zegt een woordvoerder. "Het merendeel van het effect is subjectief. Voor je gevoel doet beplanting meer dan in werkelijkheid."

Plan
Het burgerinitiatief Leefbaarheid Kronenberg en Evertsoord, de gemeente en andere belanghebbenden gaan samen de exacte invulling van het compensatieplan bespreken. De eerste bomen moeten eind dit jaar de grond in gaan. 

Laat je reactie achter