advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Aangepaste programmering op tv

Omroep Horst aan de Maas heeft komend weekend vanwege Koningsnacht en Koningsdag een aangepaste programmering op tv. Zo zijn onder meer het Sevenumse openlucht-theaterstuk 'UM' en de documentaire 'Peelkolonie Griendtsveen' te zien.

Zaterdag vanaf 15.00 uur is er weer een uitzending van Nediscoplein, dat vrijdagavond live door Omroep Venlo is uitgezonden. Ook deze week staan in het programma relevante vraagstukken met betrekking tot het coronavirus centraal.

Openluchtspektakel
Op Tweede Kerstdag 2009 nam Sevenum met een theatraal avontuur afscheid van haar zelfstandigheid met het eenmalige, gratis toegankelijke openluchtspektakel 'UM'. Meer dan 125 vrijwilligers werkten maandenlang aan dit avontuur, waarvoor het Sevenumse publiek op Tweede Kerstdag massaal de kou trotseerde. De 2.000 aanwezigen genoten volop van deze bijzondere voorstelling, waarin terug werd gekeken naar Sevenum als dorpsgemeenschap. 'UM' is zondag vanaf 15.00 uur te zien.

Documentaire Griendtsveen
Het Peeldorp Griendtsveen is afgelopen week getroffen door een enorme natuurbrand. Het dorpsbeeld werd bepaald door af en aanrijdende brandweervoertuigen. Normaal gesproken ligt Griendtsveen er idyllisch bij, met z'n kanalen en bruggetjes. Een beeld dat filmmaker Arie Stas heeft vastgelegd in een documentaire. 'Peelkolonie Griendtsveen' vertelt de geschiedenis van het dorp, ontstaan door grootschalige turfwinning. Het belicht de turfwinning, de woon- en werkomstandigheden van de vele arbeiders en gaat op zoek naar de plaats en betekenis van de ondernemersfamilie Van de Griendt. Deze documentaire wordt op Koningsdag vanaf 15.00 uur uitgezonden bij Omroep Horst aan de Maas-tv.

De programmering voor komend weekend bij Omroep Horst aan de Maas-tv

vr 24-04: Het Nieuws - vanaf 18.00 uur
za 25-04: Nedinscoplein (Omroep Venlo) - vanaf 15.00 uur
zo 26-04: Openlucht-theaterstuk 'Um' - vanaf 15.00 uur
ma 27-04: Documentaire 'Peelkolonie Griendtsveen' - vanaf 15.00 uur

De programma's worden herhaald tot 10.00 uur de volgende ochtend.

Laat je reactie achter