advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Wethouder: 'Gemeente altijd volwaardige gesprekspartner Afslag 10 geweest'

Wethouder Rudy Tegels vindt dat de gemeente altijd een volwaardige gesprekspartner is geweest voor de stuurgroep en stichting van Afslag 10. Hij kan het rigoureuze besluit van de partijen om de stekker uit het project te trekken niet plaatsen.

De stuurgroep en stichting van Afslag 10 trokken dit weekend in een artikel van De Limburger de stekker uit het project, dat het gebied van de Kasteelse Bossen het ‘Papendal van het Zuiden’ moest maken. Hun kritiek op de lokale politiek is niet mals: het college en de gemeenteraad zijn al jaren besluiteloos als het gaat over projecten die essentieel voor de ontwikkeling van het gebied zijn. "Niemand in het Horster gemeentehuis toont visie of daadkracht", aldus stichtingsvoorzitter van Afslag 10 Ton Hagens.

Gebrek aan daadkracht
Het gebrek aan daadkracht blijkt volgens Hagens uit het uitblijven van een besluit over het gemeentelijke zwembad. Na acht jaar is daar nog altijd geen keuze over gemaakt. Wethouder Rudy Tegels volgt deze kritiek niet. "Wat er voor mijn aantreden in februari is gebeurd, heb ik geen invloed op. Vanaf begin af aan heb ik gezegd dat we dit jaar een keuze maken over het zwembad. Dat is een belofte die we ook na gaan komen." Het college neemt aanstaande maandag een besluit over het zwembad. Een voorstel gaat daarna naar de gemeenteraad. Die mag er in november over stemmen. Dat het al acht jaar duurt om een keuze te maken, daar zegt de wethouder nogmaals geen invloed op te hebben. Hij neemt ook niemand iets kwalijk in het proces. "Ik zet wel een vraagteken bij de wijze van communicatie de afgelopen week. Wij zijn altijd een volwaardige gesprekspartner geweest van de stuurgroep."

Donderdag praat Tegels met de stuurgroep. Of dit het einde van Afslag 10 betekent? "Daar kan ik pas na donderdag over oordelen."

Laat je reactie achter