advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Ook politiek zet vraagtekens bij uitlatingen burgemeester

D66+Groenlinks en de Partij van de Arbeid (PvdA) vragen burgemeester Ryan Palmen om tekst en uitleg te geven over uitspraken die hij deed in een videoboodschap over het landelijke coronabeleid.

Eerder gaf de Veiligheidsregio Limburg-Noord al aan niet blij te zijn met de twijfels die de burgemeester van Horst aan de Maas uitte over het kabinetsbeleid.

Uitdragen regels
De Horster partijen zijn verbaasd en zeggen zelf achter de opgelegde coronamaatregelen te staan. “We zijn van mening dat de gemeente dat ook moet uitdragen”, schrijven ze in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Wij staan achter de opgelegde coronamaatregelen en zijn van mening dat de gemeente dat ook moet uitdragen

• D66+Groenlinks en PvdA

Verwarrend signaal
D66+Groenlinks en PvdA willen weten of Palmen de uitlatingen als burgemeester heeft gedaan of namens het college. Ze vinden ook dat een burgemeester als boegbeeld van de gemeente en onderdeel van de Veiligheidsregio een verkeerd en verwarrend signaal heeft afgegeven hiermee.

Spijt
In de videoboodschap ventileert de burgemeester opvallend veel twijfels over het door het kabinet opgestelde coronabeleid. Donderdag zei Palmen al voor de camera van de omroep dat hij begrijpt dat zijn uitspraken de veiligheidsregio in een moeilijk parket hebben gebracht. "Dat is geenszins mijn bedoeling. Dat spijt me. Daar is het me ook helemaal niet om te doen." Met de video heeft Palmen beoogd meer 'recht te doen aan emoties en vragen die over de coronaregels leven'.

Boetes
D66+Groenlinks en PvdA willen ook van het college van B&W weten hoe het kan dat er in de gemeente naar verhouding zo weinig boetes zijn gegeven voor het overtreden van de coronaregels. Ze geven daarbij aan dat in Horst aan de Maas in de periode maart-september slechts drie boetes zijn uitgeschreven tegen 33 in buurgemeente Venray.

Laat je reactie achter