advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente overweegt fietsverbod in centrum Horst

Aankomende week gaat de gemeente een besluit nemen over een eventueel tijdelijk fietsverbod in het centrum van Horst. Volgens wethouder Eric Beurskens zou dit een oplossing kunnen zijn om de anderhalve meter te waarborgen waar dat nu regelmatig de mist in gaat.

Het mogelijk fietsverbod is als het aan Beurskens ligt van tijdelijke duur en heeft alles te maken met Corona. "De problemen doen zich vooral voor op het Wilhelminaplein en straten zoals de Steenstraat en Kerkstraat, waar afstand van elkaar houden op drukke dagen volgens de richtlijnen lastig is", zegt hij.

Fietsverkeer
Volgens Beurskens is de gemeente druk bezig om het fietsverkeer in Horst in goede banen te leiden. Zo zijn er op dit moment bij het gemeentehuis, rondom het Lambertusplein en voor winkelcentrum Kloosterhof extra plekken aangewezen waar de fiets kan worden gestald. "Wat we zien is dat voetgangers opzij moeten springen voor fietsers omdat er gewoonweg te weinig ruimte is, wat er weer voor zorgt dat die persoon weer tegen iemand anders aan komt en dat je daardoor ook niet die anderhalve meter afstand kunt houden", aldus Beurskens.

Tijdelijk fietsverbod
Volgens Beurskens verschillen de meningen enorm. "Ik denk dat wij als bestuur de afweging moeten maken welke verantwoordelijkheid mensen zelf kunnen nemen en waar moeten wij faciliteren door bijvoorbeeld een tijdelijk fietsverbod in te stellen. We gaan ons hier komende week goed over buigen en dan nemen we uiteindelijk een besluit of we het wel of niet gaan doen", aldus de wethouder.

Laat je reactie achter