advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Flinke stijging in aantal besmettingen

Afgelopen week zijn er 25 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Horst aan de Maas. Dit is een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen week, toen er acht positieve tests genoteerd werden. Het aantal geregistreerde besmettingen in de gemeente staat momenteel op 192.

In totaal zijn er 25 personen in de gemeente personen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dit is één persoon meer dan de afgelopen weken. Verder blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn gemeld; tot nu toe zijn 41 coronapatiënten uit Horst aan de Maas in het ziekenhuis opgenomen.

Landelijk
Landelijk is er een flinke stijging te zien. In heel Nederland zijn er de afgelopen week 19.326 personen positief getest. 244 personen zijn afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen. Twee weken geleden waren dit er 152. Er zijn landelijk 102 mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden; twee weken eerder waren er namelijk 33 doden.

Als het aantal besmettingen in de komende weken niet gaat verminderen, wil het kabinet de maatregelen opnieuw verscherpen. 

Laat je reactie achter