advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

De Bottel uit Lottum start als eerste basisschool met afval scheiden

Met een nieuw afvalproject dat woensdagochtend bij basisschool De Bottel in Lottum van start ging, wil de gemeente kinderen zelf hun afval laten scheiden.

Scholen vallen onder de bedrijfsafvalregeling waardoor het afval in grote containers wordt afgevoerd. Terwijl kinderen thuis wel al met scheiden bezig zijn. In samenwerking met de gemeente en een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid zijn er nu in het schoolgebouw zogenaamde Malpies geplaatst. Dat zijn afvalbakjes waarin leerlingen de verschillende soorten afval kunnen deponeren. ''Voor iedere klas hebben wij vier Malpies", zegt afvalcoach van de gemeente Vera van Huët. "Zo worden kinderen bewust in welke container hun afval in hoort."

Educatieprogramma
De Malpies zijn verzorgd door De Bries, een bedrijf dat zich specialiseert in een duurzamere wereld. In samenwerking met de gemeente gaat de Bries ook een educatieprogramma doen op de verschillende scholen in de gemeente. Het verstrekken van de Malpies is een deel van het scholenproject. ''Dit houdt in dat de scholen meegaan in de reguliere afvalstoffenheffing: het huishoudelijk afval'', zegt Tim Vaal van De Bries. Volgens hem produceren scholen hetzelfde soort afval als huishoudens maar wordt het als grof bedrijfsmatig afval behandeld.

Laat je reactie achter