advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente Horst aan de Maas

'Kermis Horst in september naar evenemententerrein Kasteelse Bossen'

De najaarskermis van Horst waar deze week een streep door ging, kan toch doorgaan. De inzet van de gemeente en kermisexploitanten is om in september het evenemententerrein van de Kasteelse Bossen tot kermisdecor te maken.

De zegt burgemeester Ryan Palmen in een interview met Omroep Horst aan de Maas. De kermis moet op dezelfde data plaatsvinden.

'Dankbaar'
Voor kermisexploitanten en -bezoekers is het plan een opsteker. De exploitanten waren eerder deze week nog teleurgesteld toen de gemeente bekendmaakte dit jaar geen kermis in september toe te laten. Het dorpscentrum zou met attracties, kermisgangers en de uitgebreide terrassen te vol raken om de anderhalve meter afstand te houden. "Dat in het centrum geen kermis mogelijk is, begrijpen wij", zegt exploitant Toon Paashuis. "Daarom zijn wij dankbaar dat we deze mogelijkheid krijgen."

Beleving
Paashuis realiseert zich dat een kermis op het afgelegen evenemententerrein een andere beleving is. "Maar laten we vooropstellen dat wij al drie maanden met onze attracties thuis staan. We zijn heel blij dat de attracties weer draaiende zijn." De kermis bij de Kasteelse Bossen moet nog wel worden goedgekeurd door Veiligheidsregio Limburg-Noord. Die toetst of de coronamaatregelen voldoende gewaarborgd worden. Daarom komt er binnen nu en een week een tekening van hoe de kermis er uit moet komen te zien. "We hopen binnen twee weken duidelijk te hebben of het binnen vergunningen en procedures kan", vertelt burgemeester Ryan Palmen.

Laatste septemberkermis?
De aangepaste septemberkermis zou zomaar de laatste najaarskermis van Horst kunnen worden. Palmen bevestigt dat er wordt gesproken om alleen nog een kermis in mei te houden. "De neuzen staan in dezelfde richting, maar er is formeel nog geen besluit over genomen. Er zijn wel hele concrete gesprekken met het Centrummanagement en de horeca om het niet meer twee keer half te doen, maar één goeie kermis te organiseren."

Laat je reactie achter