Kerstin Casparij en Lieke Martens tijdens een trainingssessie van het Nederlands vrouwenelftal voorafgaand aan de kwartfinale van de Oranjeleeuwinnen op het WK tegen Spanje. ANP

WK eindigt voor voetbalsters na meeslepend gevecht

Voor de Nederlandse voetbalsters is het WK in Australië en Nieuw-Zeeland voorbij. De ploeg van bondscoach Andries Jonker verloor in de kwartfinales na verlenging met 2-1 van Spanje.

Oranje bereikte vier jaar geleden op het WK in Frankrijk nog de finale, waarin de Amerikaanse vrouwen te sterk waren. De Limburgers Lieke Martens, Dominique Janssen en Lynn Wilms maakten deel uit van de selectie.

Dominante Spanje
Het derde WK van de 'Leeuwinnen' eindigde vrijdag in Wellington, in een wedstrijd waarin ze er lange tijd amper aan te pas kwamen tegen het dominante Spanje. Pas nadat de Spaanse vrouwen 10 minuten voor tijd uit een strafschop op voorsprong waren gekomen, gooide Oranje de schroom van zich af.

Stefanie van der Gragt, die met een handsbal de penalty had veroorzaakt, schoot in blessuretijd de gelijkmaker binnen en dwong zo een verlenging af. Daarin liet Lineth Beerensteyn twee grote kansen onbenut, waarna Salma Paralluelo aan de andere kant wel scoorde.

Voetbalgevecht
De ruim 32.000 toeschouwers in het Sky Stadium zagen een meeslepend voetbalgevecht, waarin Spanje lange tijd domineerde.

De nummer 6 van de wereldranglijst creëerde zeker voor rust de ene na de andere kans.
De ploeg van Jonker werd bij vlagen weggetikt door Spanje, dat makkelijk combineerde en een hoog tempo hanteerde. Oranje was de bal juist heel vaak al snel weer kwijt.

Penalty
De Nederlandse voetbalsters misten in de geschorste Daniëlle van de Donk hun aanjager. Jonker koos voor Damaris Egurrola als vervanger van Van de Donk.

De 'Leeuwinnen' wisten in 90 minuten geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Ze kregen na een uur spelen uit het niets wel een penalty, nadat Beerensteyn in het zestienmetergebied een duwtje had gekregen. Na het terugkijken van de tv-beelden draaide de Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart haar beslissing echter terug.

Verlenging
Tien minuten voor tijd ging de bal aan de andere kant wel daadwerkelijk op de stip, na hands van Van der Gragt. De ervaren verdedigster stak op de rand van het strafschopgebied haar hand uit en blokkeerde daarmee een Spaanse voorzet. Mariona Caldentey scoorde vanaf 11 meter (1-0). Jonker wisselde daarna Sherida Spitse en Esmee Brugts en posteerde de kopsterke Van der Gragt voorin.

Uitgerekend Van der Gragt schoot in de blessuretijd de gelijkmaker binnen en dwong zo een verlenging af. Daarin ging het alsnog mis voor Oranje.

Laat je reactie achter

Studio Gasthoês: Hoe staat het nu met Horst Futures?

Marjolein Pijnappels was al eens eerder te gast in Studio Gasthoês. Toen was ze aanwezig om de thema-uitzending op de Hiltho in Horst. Horst Futures is heel wat tijd en wijsheid verder. Hoe staat het project er nu voor? En wat is Horst Futures nu eigenlijk?

Busje vliegt struiken in, dader gevlucht en aangehouden door politie

Een merkwaardig incident in Meterik zondag. Een bestuurder van een busje is in Horst op de Sint Maartensweg de bosjes ingevlogen. De dader is daarna op de vlucht geslagen.

Sandra Janssen wint WK Aspergesschillen

Er is een nieuwe winnaar bekend van het WK Aspergeschillen in Grubbenvorst. Sandra Janssen wist als beste te presteren in de finale.

Overleden Peter Wagemans krijgt Golde Aspergestaeker

Peter Wagemans, die in augustus overleed, heeft postuum de Golde Aspergestaeker ontvangen. Zijn vrouw Ine en zoons Jorn en Timo hebben deze in ontvangst genomen.

Wittenhorst wint in laatste minuut en heeft handhaving Vierde Divisie officieus binnen

Na een eerste helft en een tweede helft waarin het spel op en neer golfde, hield Wittenhorst 1 de punten in eigen huis tegen UDI'19: 4-3. De winnende treffer van Giel Beurskens in de 93e minuut betekent dat handhaving in de Vierde Divisie officieus binnen is.