RKsv Wittenhorst

Wittenhorst en Best Vooruit delen de punten

In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, hebben Wittenhorst 1 en Best Vooruit de punten eerlijk verdeeld: 1-1.

Vooral op basis van de kansen in de tweede helft hadden de Horstenaren wellicht aanspraak mogen maken op meer.

Geslepen messen
De messen waren vooraf op een gezonde manier geslepen, de bezoekers hadden immers al vijf duels op een rij verloren en met twee zeges uit de laatste drie wedstrijden verschaften de Horstenaren zich lucht, maar veilig zijn ze nog allerminst. De onnodige 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd waren de oranjehemden zeker nog niet vergeten.

Al snel creëerde de thuisploeg gevaar voor het Brabantse doel, maar een gevaarlijk schot van Luc van Kuijck ging links voorlangs.
Vlak voor het kwartier redde Arts adequaat op een gevaarlijk afstandsschot. Na twintig minuten kreeg opnieuw Van Kuijck een grote kans, maar dit keer miste zijn schot precieze.

Onnodige achterstand
Na een half uur moesten de bezoekers uit Best op voorsprong komen, maar de gevaarlijke Stijn Beekx had zijn vizier niet op scherp en schoof de bal voorlangs. Tien minuten voor rust kreeg middenvelder Nick Driessen een grote kans, maar zijn schot belandde in de handen van de Brabantse doelman. Even later was ook een grote kans voor Giel Beurskens een prooi voor de doelverdediger.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers onnodig op voorsprong. Een gevaarlijke bal viel in het vijfmetergebied tussen Jenniskens en Arts in. Daar wist Tim Fiolet wel raad mee: 0-1.
Dit cadeautje betekende dan ook een achterstand bij rust.

Mooie gelijkmaker
De Brabanders werden direct na rust gevaarlijk, maar keeper Arts wist in tweede instantie een prima redding te verrichten. Na een uur spelen leek Nick Driessen de Horstenaren langszij te schieten, maar zijn van schot van dichtbij werd knap gepareerd door doelman Bakker.
Na een goede kans voor Van Kuijck kwam daar eindelijk de verdiende gelijkmaker. In de 68e minuut tekende Jeffrey Rijkers met een geweldige solo en dito schot voor de 1-1.

Hachelijke situaties
In de laatste twintig minuten zocht de thuisploeg nadrukkelijk de voorsprong. Enkele hachelijke situaties in de zestienmeter van de bezoekers leverden echter geen tweede treffer meer op.
In de blessuretijd kwam Best Vooruit nog gevaarlijk uit de hoek met een gevaarlijk schot (knappe redding Arts) en een corner die op de lat belandde. De eindstand, die niet geheel naar tevredenheid werd ontvangen in Horst, werd dan ook 1-1.

Door dit gelijke spel is de voorsprong op de gevarenzone opgelopen tot acht punten.
Zowel HVCH, Nemelaer als Unitas '30 hebben negentien punten. Veilig zijn de Horstenaren nog zeker niet, maar met nog ach wedstrijden voor de boeg zijn ze wel aardig op weg.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd op bezoek bij kampioenskandidaat Dongen.