Hovoc verliest nipt van VC Landgraaf

Hovoc Heren 1 nam het op zaterdag 16 maart op tegen VC Landgraaf Heren 1. De wedstrijd werd gespeeld in de eigen Dendron Sporthal in Horst. Het werd 2-3 voor Landgraaf.

De vorige wedstrijd tegen Landgraaf ging nipt verloren met 3-2, dus de Horster mannen waren gebrand op revanche. Dit vertaalde zich echter niet in goed spel in de eerste set. Hovoc werd al snel onder druk gezet en wist het vooral aanvallend niet af te maken. Er werd met weinig lef gespeeld. Ook hielp het niet mee dat coach Pim Janssen beschikte over weinig wisselspelers, door enkele blessuregevallen. Set 1 was er een om snel te vergeten: 14-25 verlies.

Goede pass
Gelukkig wist Hovoc de tegenslag van set 1 om te zetten naar een beter verzorgd spelletje. Coach Pim Janssen benadrukte dat er in de aanval meer lef getoond moest worden. Vroeg in set 2 kwam Horst op een voorsprong van 6-9. Landgraaf pakte een time-out en knokte terug naar een 12-11 voorsprong. Hovoc Heren 1 liet de kopjes niet hangen en bleef de pass goed verzorgen. Tot een stand van 22-22 ging het gelijk op, maar Hovoc wist het hoofd koel te houden en sloeg op 24-23 de set binnen.

Setpoint
Vanaf het begin van set 3 tot het einde ging de stand weer gelijk op. Hovoc wist hun spel van de tweede set vast te houden, net zoals Landgraaf. Set 3 bleef erg spannend en beide teams wisten geen gat te slaan in de score. Uiteindelijk wist Landgraaf een voorsprong van 3 punten te pakken, met 22-19. Toch wist Hovoc zich knap terug te vechten na de time-out. Diagonaal Mike Gooren wist met zijn rake klappen de stand gelijk te brengen tot 23-23. Uiteindelijk kwam Hovoc zelfs nog op setpoint, maar wist deze niet te verzilveren, en door een tweetal eigen fouten greep Landgraaf naar set 3: 24-26.

In set 4 was het praatje van de coach duidelijk: nu is het alles of niets. En zo werd er ook gespeeld. Mede door de fantastische sfeer op de tribune greep Hovoc de overhand in de wedstrijd. Op een stand van 11-10 werd het duidelijk gat geslagen. De druk werd bij Landgraaf neergelegd, waardoor ze fouten begonnen te maken. Hovoc profiteerde hiervan en sleepte set 4 vakkundig binnen met 25-17.

Net niet genoeg
In de allesbeslissende 5e set begon Hovoc toch wat matjes. Ineens was het vuur van de afgelopen 3 sets eruit en werd er weer met minder lef gespeeld. Op een achterstand van 2-5 werd er een dubbele wissel uitgevoerd aan Horster zijde. Door een paar mooie scores van Roel Litjens kwam de stand tot 6-7. Landgraaf nam een time-out op 8-8 en wist hierna een voorsprong neer te zetten van 3 punten. Ondanks de strijdlust bij Hovoc, was het net niet genoeg om de vijfde set en de overwinning binnen te slepen: 11-15 verlies.

Nadat Hovoc Heren 1 de afgelopen 3 weken hun basisniveau niet wist te halen, lieten ze afgelopen zaterdag zien dat er weer progressie in zit, ondanks de 2-3 nederlaag. Hovoc staat nu op de 6e plaats en lijkt zeker te zijn van handhaving in de Tweede Divisie.