Dominique Janssen

Dominique Janssen mist Olympische Spelen na nederlaag

Dominique Janssen heeft zich samen met de Nederlandse voetbalvrouwen niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. In een beslissende wedstrijd tegen Duitsland werd met 0-2 verloren.

Janssen speelde de hele wedstrijd mee, Lieke Martens stond 83 minuten binnen de lijnen, Lynn WIlms kwam in de 54e minuut in het veld en Romée Leuchter bleef de hele wedstrijd op de bank.

Geblesseerden
Bij Oranje ontbraken in dit allesbeslissende duel de langdurig geblesseerde Jill Roord en niet fitte Vivianne Miedema en Victoria Pelova. Middenveldster Wieke Kaptein was de vervangster van Miedema, die tegen Spanje nog startte. Voor de 18-jarige Kaptein was het haar eerste basisplaats in Oranje. Zij zorgde met een afstandsschot net naast voor het grootste gevaar namens Oranje in de eerste helft.

Veel balverlies
Die eerste 45 minuten stonden in het teken van veel balverlies, mogelijk door de spanning. Oranje had iets meer de bal, maar Duitsland kreeg de grootste kansen. Middenveldster Sjoeke Nüsken was het dichtst bij de openingstreffer. Haar schot van net buiten het strafschopgebied belandde op de paal. Aanvoerster Alexandra Popp kopte vanuit kansrijke positie recht door het midden.

Systeemwissel
Jonker was niet tevreden over de eerste helft en wisselde gelijk na rust, net als afgelopen vrijdag, van een 5-3-2- naar een 4-3-3-opstelling. In de eerstvolgende vijf minuten werd Duitsland twee keer gevaarlijk. Eerst redde keepster Daphne van Domselaar goed op een schot van Nüsken, vervolgens ging een treffer van invalster Schüller niet door om buitenspel. Een schotje van Oranje-spits Lineth Beerensteyn miste venijn.

Kopduel
De volgende Duitse kans, voor Bühl in de 67e minuut, was wel raak. Lena Oberdorf won het kopduel en vond de helemaal vrijstaande Bühl, die overtuigend raak schoot. Het kleine hoekje met Duitse fans liet zich horen, de oranje tribunes waren stil.

Beslissing
Dankzij de overweldigende kopkracht was Duitsland vervolgens een paar keer dicht bij de 2-0. Een kopbal van Schüller in de 78e minuut belandde wel daadwerkelijk in het net. Oranje kwam niet verder dan een bal op de Duitse doellijn in de blessuretijd.

Laat je reactie achter

Studio Gasthoês: Hoe staat het nu met Horst Futures?

Marjolein Pijnappels was al eens eerder te gast in Studio Gasthoês. Toen was ze aanwezig om de thema-uitzending op de Hiltho in Horst. Horst Futures is heel wat tijd en wijsheid verder. Hoe staat het project er nu voor? En wat is Horst Futures nu eigenlijk?

Busje vliegt struiken in, dader gevlucht en aangehouden door politie

Een merkwaardig incident in Meterik zondag. Een bestuurder van een busje is in Horst op de Sint Maartensweg de bosjes ingevlogen. De dader is daarna op de vlucht geslagen.

Sandra Janssen wint WK Aspergesschillen

Er is een nieuwe winnaar bekend van het WK Aspergeschillen in Grubbenvorst. Sandra Janssen wist als beste te presteren in de finale.

Overleden Peter Wagemans krijgt Golde Aspergestaeker

Peter Wagemans, die in augustus overleed, heeft postuum de Golde Aspergestaeker ontvangen. Zijn vrouw Ine en zoons Jorn en Timo hebben deze in ontvangst genomen.

Wittenhorst wint in laatste minuut en heeft handhaving Vierde Divisie officieus binnen

Na een eerste helft en een tweede helft waarin het spel op en neer golfde, hield Wittenhorst 1 de punten in eigen huis tegen UDI'19: 4-3. De winnende treffer van Giel Beurskens in de 93e minuut betekent dat handhaving in de Vierde Divisie officieus binnen is.